Домашно баунти
За основата:
50гр. кокосова сметана
1с.л. мед
10с.л. кокосови стърготини
За шоколадовата заливка:
50гр. кокосова сметана
1/2с.л. мед
2с.л. какао
2с.л. кокосово масло
Продуктите за основата се смесват в чопър и се разстилат в малка правоъгълна тавичка, застлана с хартия за печене.
Кокосовото масло и сметаната леко се затоплят, за да се разтопят, добавя се меда и какаото и се полива основата. Оставя се в хладилник з а няколко часа да стегне.
Кокосовата сметана и стърготините са ми домашни.
1 кокосов орех
4к.ч. вода
Изсипвам в блендер кокосовата вода и 4к.ч. чешмяна. Нарязвам орехаа на парченца и блендирам 6-7 минути. Прецеждам млякото. Стърготините, които остават използвах за баунтито. А сметаната е дебелия мазен слой, който се отделя на повърхността на съда, в който е мляко, след като престои за час-два в хладилник.
Коментари
Публикуване на коментар