прясно мляко – 120 мл (може кондензирано мляко или течна сметана)
захар – 5с.л. (може и повече)
пудра захар за поръсване
ванилова захар – 1 пакетче
масло – 50 грама
брашно – 1 чаша с вместимост 200 мл
малини – 3-4 супени лъжици
Добре е да се ползва тава с диаметър 23см. но аз ползвах 28см.
Първо разбиваме яйцата със захарта и ванилията. Добавяме млякото и разтопеното масло и бъркаме. След това слагаме брашното и разбиваме добре, за да няма бучки.
В намазана с масло тавичка слагаме малините и разпределяме равномерно по дъното.
Отгоре сипваме готовото тесто и слагаме да се пече. Фурната е добре да бъде на около 190° и се пече поне 40 минути, за да не остане отвътре суров. Проверяваме с дървена клечка дали е готов.
Когато сладкишът е изстинал, се поръсва с пудра захар.
Коментари
Публикуване на коментар