Безглутенови бисквити с карамел и шоколадова заливка
За бисквитките:
120гр. бадемово брашно
30гр. кокосово брашно
1с.л. мед
80гр. краве масло
Щипка хималайска сол
За карамела:
70гр. фъстъчено масло
1/2с.л. мед
5 фурми, предварително накиснати и обелени
За шоколадовата заливка:
100гр. краве масло
2с.л. какао
1/2с.л. мед
1ч.л. брашно от рожков (отделих 2 бисквити за Моника)
Всички съставки за бисквитите се смесват, оформят се топчета, които се сплескват и се нареждат в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се на 170° в предварително загрята фурна - 15 минути. Излязоха на 12 броя. Отделих само 2 за Моника, защото тя не е голям фен на яденето на бисквити и никога не изяжда всичко.
Бисквитите се оставят да изстинат.
Фурмите, фъстъченото масло и меда се блендират, получената смес се намазва върху бисквитите. Оставят се да стегнат в хладилник за няколко часа.
От какаото/брашното от рожков, меда и маслото приготвям заливката. Потапям всяка бисквита и оставям в хладилник.
Коментари
Публикуване на коментар