Погача за прохождането на Мони, приготвена от баща ѝ.
3 яйца
500мл. прясно мляко
125мл. олио
1кг. брашно(зависи от брашното)
1с.л. сол
1с.л. захар
Кубче жива мая
Сирене
Маята се растваря в 200мл. топло мляко, 1с.л. захар и 2с.л. брашно. Остава се да шупне.
В купа се сипва брашното, прави се кладенче и се сипва маята, олиото, разбитите яйца, солта и останалото мляко.
Замесва се тесто, разтача се, поставя се плънка от сирене и се навива на кифлички. Остава се да втаса на топло за час. Пече се в предварително загрята на 200° фурна до готовност.
3 яйца
500мл. прясно мляко
125мл. олио
1кг. брашно(зависи от брашното)
1с.л. сол
1с.л. захар
Кубче жива мая
Сирене
Маята се растваря в 200мл. топло мляко, 1с.л. захар и 2с.л. брашно. Остава се да шупне.
В купа се сипва брашното, прави се кладенче и се сипва маята, олиото, разбитите яйца, солта и останалото мляко.
Замесва се тесто, разтача се, поставя се плънка от сирене и се навива на кифлички. Остава се да втаса на топло за час. Пече се в предварително загрята на 200° фурна до готовност.
Коментари
Публикуване на коментар