Картофени целувки



За целувките:
1 сладък картоф
1 морков
Малко резенче праз
Веган моцарела
Сол
Чубрица
Червен пипер
2с.л. зехтин
Щипка сода, погасена в ябълков оцет
6с.л. царевично брашно

Сварявам картофа и моркова. Изцеждам ги от водата. Нарязвам към тях праза, настъргвам моцарелата и заедно със зехтина и подправките пасирам. Постепенно добавям царевичното брашно и содата. Прехвърлям сместа в пош и върху тава, застлана с хартия за печене оформям целувки. Пека в предварително загрята на 200° фурна до готовност. Получиха се хръпкави отвън и сочни отвътре. С баща ѝ само си опитахме, защото не направих много, а на Монката страшно ѝ харесаха.

Паниран лук:
1 малка глава лук, нарязана на кръгчета
1с.л. брашно от лимец
1с.л. царевично брашно
Щипка сода, погасена в ябълков оцет
3с.л. вода
Правя гъста каша от брашната, содата и водата и потапям всяко кръгче в сместа.
Пека в предварително загрята на 200° фурна до готовност.

Коментари