Баница със зелен лук и чесън





За баницата:
Връзка зелен лък
Връзка зелен чесън
Пакет фини кори за баница
4 яйца
Бучка сирене
Бучка кашкавал
Масло
Зехтин
Риган
7с.л. прясно мляко

В зехтин и малко вода задушавам под капак лука и чесъна. Когато са готови към тях добавям млякото, ригана и разбитите яйца.
Хващам по 2 кори, намазвам ги с разтопено масло, сипвам по няколко лъжици от сместа, натрошавам сирене и стуежа кашкавал. Навивам ги и ги нареждам в намазнена тава. Отгоре отново ги намазвам с масло. Пека в предварително загрята на 200° фурна. 15 минути на долен реотан и до готовност на долен и горен. Когато се изпече, напръсквам баницата с вода и я завивам с кърпа.

Коментари