Царевичен кекс с тиква


В тези смутни времена, готвенето ме успокоява, разбира се, усмивката на Мони също, както и веселата опашка, която маха като вентилатор, докато готвя. 😊
Търсете вдъхновението и ще го открите. Всеки нов ден е вдъхновение. Бъдете до близките си и ги обичайте. Ценете малките неща в живота. Мисля, че е време да се замислим точно над ценностите и потребностите си. Животът не е спрял, напротив! Сега е времето да обърнем повече внимание на случващото се около нас, в домовете ни. Когато всичко приключи, ще оценим свободата си да бъдем някъде, където и когато поискаме. Промяната започва от нас!

А сега, да споделя какво направих за закуска на Мони. Царевичен кекс с тиква.
За кекса:
150гр. царевично брашно
2с.л. семена чиа, накиснати за 15 минути в 6с.л. вода
150гр. сварена тиква
3с.л. зехтин
150мл. кокосово мляко
1п. ванилия
Няколко щипки канела
1/2ч.л. сода бикарбонат, погасена в 1с.л. лимонов сок

Смесвам сухите съставки и към тях постепенно прибавям тиквата, млякото, зехтина и чиата. Накрая добавям и содата. Разбърквам добре и изсипвам сместа в правоъгълна намазнена тавичка. Пека в предварително загрята на 200° фурна. 15 минути на долен реотан и 40-45 на долен и горен.

За крема:
Сварена тиква
1п. ванилия

Коментари