800 г свинско месо
2 глави лук
1 ч.ч. червено вино
1 с.л. брашно
5 с.л. доматено пюре
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
сол
1 дафинов лист
За гарнитура:
1 ч.ч. ориз
4 ч.ч. вода
Сол
1к.ч. грах
1к.ч. царевица
Свинското месо се нарязва на хапки, а лукът на полумесеци. Месото и лукът се задушават до омекване. След това се добавя вода, колкото да покрие месото, и варенето продължава до полуомекване на свинското. Прибавят се червеното вино, брашното, размито в доматеното пюре, и подправките. Ястието се вари до готовност, като от време на време се разбърква. Сервира се с гарнитура от ориз и зеленчуци, сварени в подсолена вода до пълна готовност. Ястието се сервира горещо.
2 глави лук
1 ч.ч. червено вино
1 с.л. брашно
5 с.л. доматено пюре
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
сол
1 дафинов лист
За гарнитура:
1 ч.ч. ориз
4 ч.ч. вода
Сол
1к.ч. грах
1к.ч. царевица
Свинското месо се нарязва на хапки, а лукът на полумесеци. Месото и лукът се задушават до омекване. След това се добавя вода, колкото да покрие месото, и варенето продължава до полуомекване на свинското. Прибавят се червеното вино, брашното, размито в доматеното пюре, и подправките. Ястието се вари до готовност, като от време на време се разбърква. Сервира се с гарнитура от ориз и зеленчуци, сварени в подсолена вода до пълна готовност. Ястието се сервира горещо.
Коментари
Публикуване на коментар