Меденки
350 гр. брашно
150 гр. мед
50 гр. масло
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
1 пакетче ванилия
Канела
Оставете маслото да омекне на слънце или го пъхнете за няколко секунди в микровълновата. Смесете го с меда и разбъркайте.
Разбийте яйцата.
Сипете брашното в купа и добавете бакпулвера и всички останали съставки.
Омесете хубаво гладко тесто. Сложете го в плик или кухненско фолио и го оставете да се стегне за поне 2 часа в хладилника.
Извадете тестото и изчакайте 10-ина минути да се отпусне. Разточете го на кора с дебелина половин сантиметър. Изрежете сладките с формичка и ги наредете в тава върху хартия за печене. Не е нужно да оставяте много място между тях – бухват нагоре, не настрани.
Пекат се на предварително загрята фурна на 160° за около 20 мин. Медените сладки остават с много светъл цвят – не ги оставяйте да потъмнеят, защото ще станат ужасно твърди.
От това количество тесто се получават около 35 броя среден размер сладки.
Намазват се с глазура от мед и няколко супени лъжици какао.
350 гр. брашно
150 гр. мед
50 гр. масло
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
1 пакетче ванилия
Канела
Оставете маслото да омекне на слънце или го пъхнете за няколко секунди в микровълновата. Смесете го с меда и разбъркайте.
Разбийте яйцата.
Сипете брашното в купа и добавете бакпулвера и всички останали съставки.
Омесете хубаво гладко тесто. Сложете го в плик или кухненско фолио и го оставете да се стегне за поне 2 часа в хладилника.
Извадете тестото и изчакайте 10-ина минути да се отпусне. Разточете го на кора с дебелина половин сантиметър. Изрежете сладките с формичка и ги наредете в тава върху хартия за печене. Не е нужно да оставяте много място между тях – бухват нагоре, не настрани.
Пекат се на предварително загрята фурна на 160° за около 20 мин. Медените сладки остават с много светъл цвят – не ги оставяйте да потъмнеят, защото ще станат ужасно твърди.
От това количество тесто се получават около 35 броя среден размер сладки.
Намазват се с глазура от мед и няколко супени лъжици какао.
Коментари
Публикуване на коментар