Крок Мосю и Мадам, Croque Monsieur Croque Madame

Крок Мосю и Мадам.
Croque Monsieur
Croque Madame
Това беше закуската днес. 😊
8 филии хляб-тостер
4 тънки резена шунка
100 – 120 г сирене, което се разтапя при печене (ементал, кашкавал, аз ползвах комте)
4 бр яйца (за Крок-Мадам)
Масло за намазване
За соса бешамел:
30 г масло
2 с.л. брашно
Около 350 – 400 мл прясно мляко
Щипка прясно настъргано индийско орехче

Приготвяне на соса бешамел:
Маслото се разтопява в тенджера на умерен огън. Добавя се брашното и се запича до розово. Добавя се на части млякото, като се разбърква непрекъснато, за да не се образуват бучки.
Прибавя се индийското орехче, подправя се със сол и черен пипер. Оставя се на огъня, докато се сгъсти. Отдръпва се от огъня. Четвърт от сиренето (кашкавала) се настъргва и се добавя към бешамела. Разбърква се добре и се оставя настрана.
Фурната се загрява на 200 градуса.
Хлябът се намазва с тънък слой масло. Върху 4 от филиите се поставят резените шунка и нарязаното на тънки ленти сирене/кашкавал.
Захлупват се с останалите филии. Върху всеки сандвич се разпределя слой от бешамела. Пече се за около 15 минути, до зачервяване.
За Крок-Мадам – Яйцата се изпържват на тиган в малко масло. Всяко яйце се поставя върху готовия сандвич.

На Мони сандвича е без шунка и сирене, само потопен в сос бешамел, а яйцето е приготвено на тиган върху хартия за печене.

https://marmottesetchocolat.com/blog/2018/07/croque-monsieur-et-madame.html

Коментари