Напукани сладки Червено Кадифе

Коледни сладки номер 2 - прибрани в кутии. 😋 🎄
Напукани сладки - червено кадифе

брашно - 4 чаени чаши
какао - 2 супени лъжици
захар - 1 чаена чаша
ванилии - 2 броя
бакпулвер - 2 чаени лъжици
сол - 1/3 чаена лъжица
олио - 1/2 чаена чаша
яйца - 3 броя
пудра захар - 1/2 чаена чаша
сладкарска боя - червена
прясно изцеден сок от 1/2 портокал
есенция ром - 1 брой

Първата стъпка от рецептата за червени сладки Червено кадифе е подготвянето на течната смес. Всички продукти трябва да са на стайна температура. Разбивате яйцата, заедно със захарта, ванилията, постокаловия сок и есенцията ром с помощта на миксер, тел за разбиване или пък просто с вилица. Добавяте олиото и отново разбивате. Пресявате брашното, заедно с какаото и бакпулвера и солта.
Малко по малко, при непрекъснато разбивате добавяте сместа с брашното към течната смес, добавяте и червената боя. Може да ползвате както течна, така боя на прах. В началото разбивате с миксер или тел за разбиване, но към края е най-добре да разбърквате с лъжица, тъй като сместа става много гъста. Полученото тесто слагате в торбичка и прибирате за минимум 30 минути в хладилника. Може да приготвите тестото, да го приберете във фризера и да изпечете сладките дори след няколко дни.
След около 30 минути извадете тестото от хладилника. Оформете топчета от тестото и ги оваляйте в пудра захар. Наредете топчетата в тава, в която предварително сте поставили хартия за печене. Печете червените напукани сладки Червено кадифе в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 12 минути.

Оригиналнатаа рецепта:
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/618/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%84%D0%B5

Коментари