За кюфтенцата:
1 малка глава броколи
1 яйце
Бучка сирене
Чубрица
Шепа галета
Приготвяме броколите на пара или ги сваряваме, но трябва да бъдат дибре отцедени. След това се намачкват, добавя се яйцето, сиренето галетата и чубрицата. Обърква се добре и се оформят кюфтенца върху тава, застлана с хартия за печене. Пекат се на 200° до готовност.
За супата:
1 голям картоф
2 моркова
1/2 глава лук
2 скилидки чесън
Шепа фиде
Картофа се нарязва на кубчета, морковите се настъргват, лука и чесъна се накълцва на ситно. Зеленчуците се слагат на котлона да заврат, когато са пол-готови се добавя и фидето.
Коментари
Публикуване на коментар