Масленки със свинска мас

🎄🎀
Добрите стари масленки със свинска мас. Директно ме връщат в детството, когато с мама заедно правихме сладки и аз винаги крадях от суровото тесто. Това е най-вкусното нещо на света, дори сега изядох доволно количество. Мама все ми се караше, но накрая ми заделяше топчица. Еххх, много мил спомен.
П.С. Не ви подстрекавам да ядете тесто със сурови яйца. 😀

яйце - 1 бр.
мас - 1 ч.ч. размекната
захар - 1 ч.ч.
брашно - 2 ч.ч.
ванилия - 1 - 2 бр.
плодчета от сладко - вид по желание
пудра захар - за овалване/поръсване

Разбиваме размекнатата, но не разтопена мас със захарта. Прибавяме яйцето, ванилията /може да използвате и есенция/ и разбъркваме.

Добавяме брашното и омесваме тесто.

Включваме фурната на 170-180 градуса (аз използвах вентилатор).

Оформяме топчета с големината на орех и леко ги сплескваме, поставяме ги в тава, покрита с хартия за печене, а в средата им правим дупка с пръст.

В тази дупка поставяме парченце плод от сладко - аз използвах сладко от череши, но вие може да ползвате каквото си пожелаете.

Печем за около 15-тина минути /до леко порозовяване/ и ги вадим.

Овалваме ги или ги поръсваме с пудра захар.

Коментари