Ванилени кравайчета, Рохлички


Ванилени кравайчета или рохлички

Необходими продукти:
150 гр. брашно
70 гр. нишесте – царевично, (пшенично или картофено-според оригиналната рецепта)Ванилени Кравайчета (ванилковé рохлички) от Natalina
70 гр. пудра захар
80 гр. орехи или лешници – смелени
150 гр. краве масло със стайна температура
1-2 жълтъка (зависи от големината на яйцата)

ванилия – аз сложих 1 ч.л. екстракт ванилия

За овалване:

120 гр. пудра захар смесена с

2-3 пак. ванилия

Начин на приготвяне:
На дъска за месене или в купа се пресява брашното.  Към него се прибавят нишестето, захарта и смлените орехи (при мен лешници). Размесват се и след това се прибавят жълтъците и маслото – на късчета. Замесва се гладко тесто, което се оставя за една вечер на хладно място да отпочине. На другият ден от него се оформя  цилиндър. Понеже тук в Кипър е топло, аз оставих тестото завито с мембрана (cling film) в хладилника.  Ако и вие ще го съхранявате тестото в хладилник по-добре е да го оформите на цилиндър преди да го сложите в него. Режат се еднакви по големина колелца (всяко около 10 гр.). Всяко се оформа на пръчица 6-7 см. дълга, и около 1 см. дебела. Краищата и се завиват под формата на буквата „С”. Нареждат се в НЕ намаслена тава и се пекът на умерена температура – 180˚С до порозовяване. Не бива да се препичат, за да не станат твърди. Още докато са горещи се овалват в пудрата захар ароматизирана с ванилия.
Съхраняват се в картонена кутия, на хладно място. Издържат поне месец, месец и половина.
https://www.mycookingbookblog.com/%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%B9%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2e-%D1%80%D0%BE%D1%85%D0%BB%D0%B8%D1%87/

Коментари