Предястие - палачинкови рулца

Палачинки с хумус и бекон

За палачинките:
* 3 големи яйца
* 500 мл топло прясно мляко
* 1 ч.л. захар
* 1/3 ч.л. сол
* 3 с.л. разтопено краве масло
* 300 г бяло пшенично брашно
* 200 мл вряща вода

Разбиват се яйцата, солта и захарта с телена бъркалка. На порции се добавя топлото прясно мляко. Следва на порции пресятото брашно, като се бърка с бъркалката да няма бучици. / и да се получат малки такива, да не ви притеснява, тъй като след като се добави врящата вода, сместа ще стане гладка) Добавя се на порции врящата вода и се разбърква до еднородна смес и накрая се прибавя разтопеното краве масло.
Палачинките се пекат в загрят и намазан с мазнина тиган, като се изпичат и от двете страни.

https://vkusenden.blogspot.com/2019/11/manisa-kebabi.html?m=1

За хумуса:
1 консерва нахут
2 червени печени пипера
2 равни с.л. сусамов тахан
1 голяма скилидка чесън
Сол
Всички продукти се пасират.


Палачинките се мажат с хумус, слага се парче бекон, завиват се на рулце и се нарязват.

Коментари