отделих 2 кори специално за Монка. 🎄❄️🎅
Първо направих сиропите, за да могат да изстинат.
За нашия сироп:
1ч.ч. захар
2ч.ч. вода
Слагам на котлона и бъркам, докато заври.
За Мони използвах 1к.ч. вода и 1 равна с.л. мед. По същия начин бърках.
За тиквеника:
1 средно голяма тиква цигулка
1 ч.ч. захар
1п. канела
1ч.ч. смлени орехи
1п. кори за баница
Разтопено масло
(На Мони единствено захар не използвах в плънката)
В купа се обърква захар с канела и орехи. В друга купа се настъргва тикватата.
Голяма тава се намазва с масло.
Всяка кора се маже с масло, слага се плънка и се завива. Пекох около 40 минути на 180°. След като е готов тиквеника, още горещ се залива с изстиналия сироп.
Първо направих сиропите, за да могат да изстинат.
За нашия сироп:
1ч.ч. захар
2ч.ч. вода
Слагам на котлона и бъркам, докато заври.
За Мони използвах 1к.ч. вода и 1 равна с.л. мед. По същия начин бърках.
За тиквеника:
1 средно голяма тиква цигулка
1 ч.ч. захар
1п. канела
1ч.ч. смлени орехи
1п. кори за баница
Разтопено масло
(На Мони единствено захар не използвах в плънката)
В купа се обърква захар с канела и орехи. В друга купа се настъргва тикватата.
Голяма тава се намазва с масло.
Всяка кора се маже с масло, слага се плънка и се завива. Пекох около 40 минути на 180°. След като е готов тиквеника, още горещ се залива с изстиналия сироп.
Коментари
Публикуване на коментар