Морковени кюфтенца със заешко

картофена крем супа и морковени кюфтенца със заешко.

За супата:
6-7 големи картофа (правя цяла тенджера)
2 моркова
1 глава лук
4 скилидки чесън
Риган
Мащерка
Картофите нарязвам на едри кубчета, морковите настъргвам, кука и чесъна накълцвам и слагам на котлона да се сварят. Налрсв поправям с подправките и пасирам. Сервирам с готварска сметана.

За кюфтенцата:
1 задно заешко бутче
2 моркова
Връзка магданоз
2 скилидки чесън
Риган
Мащерка
3с.л. царевично брашно
1с.л. зехтин
1 яйце
Сварявам заешкото месо и го накълцвам на дребно, настъгрвам морковите, накълцвам магданоза и чесъна. Обърквам всичко, заедно с яйцето, брашното, зехтина и подправките. Оформям кюфтенца върху тава, застлана с хартия за печене. Пека на 200° до готовност.

Коментари