Шахматни бисквити

 🎄🎅

За ваниленото тесто:
50 г масло
75 г пудра захар
1 бр. ванилена захар Dr.Oetker
140 г брашно (тип 405)
2 с.л. вода студена
За какаовото тесто:
140 г брашно (тип 405)
10 г какао премиум Dr.Oetker
50 г масло
75 г пудра захар
2 с.л. вода студена

Ванилено тесто
В купа добавете всички съставки и замесете на ръка до получаването на гладко тесто. Увийте тестото в домакинско фолио и оставете в хладилника за 10 минути.

2
Какаово тесто
В купа смесете брашното с какаото и след това добавете останалите съставки. Замесете на ръка до получаването на гладко тесто. Увийте тестото в домакинско фолио и оставете в хладилника за 10 минути.

3
Разточете ваниленото тесто в правоъгълник с дебелина 0,5 см между два листа домакинска хартия за печене. Разточете какаовото тесто по същия начин до правоъгълник с дебелина 0,5 см. Сложете какаовото тесто върху ваниленото и разточете внимателно с леко притискане. Навийте тестото на руло откъм дългата страна и го оставете в хладилник за 20 минути.

4
Нарежете рулата на филийки с дебелина 1 см и поставете върху застлана с хартия за печене тава. Печете около 25 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 155°C при горещ въздух. След изпичане издърпайте сладките заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.

Коментари